marți, 30 octombrie 2007

Kit 10 - Adopta o biserica mica

4. Adoptă o biserică mică

1. Scop:

1. Să ofere asistenţă bisericilor mici fără potenţial de autosusţinere, în vederea dezvoltării calitative şi cantitative.

2. Să ofere tinerilor ocazia de a face o ucenicie în slujirea lui Dumnezeu şi a semenilor, prin care să-şi poată dezvolta nivelul spiritual, misionar, precum şi capacităţile date de Dumnezeu.

3. Să învioreze biserica mamă şi să înflăcăreze spiritul misionar.

2. Conţinutul proiectului :

Un grup de tineri se dedică, în mod regulat timp de un an, să activeze într-o comunitate mică (grupă), susţinând serviciile divine, vizitarea membrilor şi a persoanelor interesate din localitate, acţiuni sociale şi educative, în aşa fel încât la încheierea perioadei, se se constate o creştere a bisericii mici (grupei) sub toate aspectele.

3. Descrierea etapizată a proiectului:

a. Comitetul comunităţii invită pe tinerii doritori să aleagă împreună una sau mai multe posibile comunităţi mici sau grupe, aflate în nevoie de ajutor.

b. La data hotărâtă, va avea loc în prezenţa pastorului o ceremonie de consacrare în misiune a tinerilor, în cadrul comunităţii mamă. O ceremonie asemănătoare va avea loc apoi în comunitatea (grupa) adoptată.

Cu această ocazie, tinerii se angajează să activeze un an, iar biserica mamă să-i sprijine moral şi material (după caz: deplasarea, literatură, pachete pentru bătrâni).

c. Tinerii efectuează (în grup) în Sabat sau în timpul săptămânii (în cazul unor proiecte speciale) vizite de părtăşie cu fraţii şi de contactare a persoanelor interesate din localitate.

d. Printre activităţile regulate, tinerii asigură programul de Sabat (inclusiv predicarea), seminarii pentru membri şi oaspeţi. După amiezile de Sabat sau duminicile (eventual şi în timpul săptămânii) pot desfăşura activităţi sociale. Prezenţa tinerilor dă ocazie invitării altor tineri din localitate, constituindu-se o pepinieră de noi membri tineri.

e. În timpul vacanţei, tinerii vor desfăşura proiecte de tipul TinSerV, proiecte educative (Şcoala biblică de vacanţă).

f. În timpul anului şcolar, ei vor prezenta în şcoala din localitate seminarii anti-drog, seminarii de tineret.

g. În funcţie de interes, vor organiza cluburi de copii şi adolescenţi.

h. În momentul câştigării simpatiei celor din localitate, ei vor organiza o campanie evanghelistică urmată de consolidarea noilor convertiţi.

i. Proiectul se încheie printr-o ceremonie care va evoca evenimentele trăite împreună. După caz, se poate decide continuarea proiectului pentru o altă perioadă de timp.

Dacă comunitatea adoptată s-a dezvoltat până la nivelul de autosusţinere, lucrarea tinerilor va lăsa loc unui program de asistenţă din partea comunităţii mame, iar tinerii pot adopta o altă comunitate mică.

.

3. Responsabilităţi

a) Departamentul Tineret, prin pastorul local, îşi propune să mobilizeze un număr de echipe de tineri pe cuprinsul conferinţei

b) Pastorul va îndruma şi va asista pe tineri pe toată durata proiectului. La sfârşit, pastorul raportează rezultatele la conferinţă

c) Biserica mamă susţine moral şi material echipa de tineri.

d) Tinerii se raportează regulat pastorului şi comitetului bisericii, atât în faza de proiectare, cât şi în cea de înfăptuire.

Niciun comentariu: