marți, 30 octombrie 2007

Kit 9 - Proiectul Ilie T25

3. Proiectul Ilie (T25)

1. Prezentare:

Proiectul constă în organizarea unui numar de 100 de campanii publice de evanghelizare, susţinute fiecare de către unul, doi sau trei tineri cu vârsta maximă de 25 de ani, în perioada 15 ianuarie - 15 mai 2008.

Campaniile vor avea loc mai ales în biserici din zone vitrege sub aspectul prezenţei adventiste, dar care pot beneficia de spaţiu generos, fie în biserică, fie în săli publice.

Pentru fiecare proiect, bisericile organizatoare vor asigura un buget de 1000 RON, destinat organizării campaniei (promovare, materiale pentru participanţi, Biblii, chiria sălii - dacă e cazul etc.)

Proiecte similare s-au desfăşurat deja în România în perioada 2003-2006, numărul lor depăşind 200 cu un numar de aproximativ 450 de tineri implicaţi. La data aceea, finanţarea a fost asigurată de către ASI Internaţional, de către Conferinţa Generală şi de către Biserica din România.

Pentru anul misionar următor ASI România a aprobat o finanţare de 35 000 RON urmând ca restul de 65 000 RON să fie alocaţi de către biserica locală, conferinţe, uniune şi alţi sponsori.

Pastorii vor trimite propunerile (numele tinerilor prezentatori şi locurile unde aceştia vor susţine campanii de evanghelizare) conferinţei care va alege proiectele ce vor fi susţinute. Instruirea se va face de către conferinţă.

Materialele folosite vor fi cele din kitul Speranţă pentru mâine, sau alte materiale similare.

2. Calendar (poate fi adaptat)

15 Oct – 1 Dec Recrutarea tinerilor şi alegerea localităţilor ţintă

1 Dec – 10 Dec Raportare către conferinţe (locurile şi numele tinerilor)

10 Dec – 18 Ian Cursul de instruire pentru tinerii evanghelişti

19 Ian – 19 Mai Prezentări evanghelistice

3. Repartiţia proiecte pe conferinţe:

Repartiţia, proporţională cu numărul de membri al fiecărei conferinţe, este:

Nr. crt

Conferinta

Nr. membri

Numarul proiecte repartizate

1

Banat

6900

10

2

Moldova

13 520

19

3

Muntenia

19 539

25

4

Oltenia

12 389

18

5

Tr. Nord

7 793

13

6

Tr. Sud

9 141

15

4. Responsabilităţi:

  1. Pastorii se ocupă de recrutarea tinerilor, alegerea localităţilor ţintă, înscriere tinerilor pentru instruire şi raportarea către administraţia conferinţei.
  2. Conferinţa răspunde de coordonarea generală a proiectului pe teritoriul său, organizarea sesiunii de instruire (Dep. Tineret) prezentarea cursurilor specializate la sesiunea de instruire (Asociaţia Pastorală şi SSLP) şi raportarea către administraţia Uniunii (administraţia conferinţei).
  3. Uniunea răspunde de producerea şi distribuirea DVD-ului, materialelor ajutătoare, invitaţiilor şi altor materiale de sprijin ca şi de raportare.

5. Recomandări

a. Înainte cu 2-3 săptămâni de data stabilită pentru lansarea campaniilor de evanghelizare, este bine ca liderul de tineret al conferinţei / al judeţului să convoace o întâlnire cu toţi evangheliştii din conferinţă / din judeţele atribuite, pentru consacrare specială şi un test „live” de predicare, pe baza primei teme, ocazie de îndrumare, corectare şi încurajare reciprocă.

b. La sfârşitul perioadei, conferinţa va putea organiza un „Festival al tinerilor misionari”, care să includă pe voluntarii din proiectul „Ilie”, „Un an pentru Hristos” (cei care deja au lucrat şi cei care vor lucra), „Adoptă o biserică mică” şi „Prieten pentru Isus”.

Niciun comentariu: